Cum functioneaza un aspersor de gradina?

Gradinaritul reprezinta un adevarat hobby pentru persoanele ce locuiesc la casa si dispun de un spatiu unde isi pot planta speciile favorite de flori sau legumicole.

In buna dezvoltare a oricarei plante, apa joaca un rol esential, deci vom avea nevoie de o modalitate de a uda culturile, intr-un mod cat mai eficient.

Sa udam manual nu reprezinta o varianta de luat in calcul, deoarece nu vom putea distibui uniform apa, ceea ce inseamna ca intr-o parte va fi prea multa, iar in alta, deloc.

Chiar si gazonul din curte necesita, pe langa tunderea periodica si o hidratare in profunzime, pentru a ramane verde si a avea un aspect desavarsit.

In prezent, putem opta pentru dispozitive special concepute in acest sens, care sa ne faciliteze munca, in fiecare zi. Este vorba despre aspersorul de gradina, element ce este conceput pentru a dispersa o cantitate potrivita de apa, tuturor plantelor.

Un sistem de irigatie nu este complet pana nu este prevazut cu un aspersor, ce furnizeaza necesarul de apa optim, indiferent de specie.

Sa nu uitam ca orice specie de planta are propriile necesitati, cand vine vorba de o dezvoltare armonioasa. Practic, unele plante vor avea nevoie de mai multa apa, comparativ cu altele.

Aspersoarele pot fi setate, in functie de intensitate, pentru a satisface nevoile fiecarui tip de planta in parte.

Apa este o resursa din ce in ce mai limitata, deoarece seceta din ultimii ani a devenit un fenomen ingrijorator.

Practic, ne dorim sa economisim cat mai multa apa, iar aspersoarele au un randament ridicat, utilizand cu aproximativ 20-40% mai putina apa decat daca am uda noi, manual, plantele.

Vorbind despre o alimentare cu apa locala, doar in zonele in care cultivam plante, nu si pe langa acestea, deci nu vor aparea buruieni.

Stim deja ca udarea frunzelor poate duce la aparitia unor boli, deci avem nevoie de un aspersor de gradina, care sa ude plantele la radacina, cum este si indicat.

Cresterea productivitatii este un aspect ce intereseaza pe fiecare legumicultor, fie ca vorbim despre consumul propriu sau despre un consum la nivel industrial.

Sistemul de irigatie prevazut cu aspersor este recomandat si din prisma faptului ca nu are un cost foarte ridicat de achizitie, insa are randamentul dorit de noi.

Exista si modele automatizate, deci noi trebuie doar sa setam intervalul si ora la care sa porneasca sistemul de irigatie. Practic, nu trebuie sa fim prezenti pentru a mai porni manual instalatia, deci vorbim despre un beneficiu.

Odata cu avansarea tehnologiei, avem la dispozitie o gama variata de dispozitive ce ne faciliteaza activitatile de zi cu zi.

Omul modern isi doreste sa aiba parte de un nivel cat mai ridicat de confort, pentru a nu depune foarte mult efort, cand vine vorba de gradinarit.

Ne putem bucura de legume proaspete, fara a petrece timp zilnic, udand fiecare planta in parte.

Mecanizarea a permis o cultivare mult mai usoara a diferitelor soiuri de plante, deci vorbim despre o productivitate cat mai mare, atat la nivel national, cat si mondial.

LEAVE A COMMENT