O centrala termica pe lemne reprezinta alegerea cea mai potrivita!

Incalzirea pe lemne este una din solutiile cele mai la indemana pentru casa ta, mai ales daca nu ai acces la reteaua de gaze. O centrala pe lemne reprezinta cea mai buna varianta pentru asigurarea incalzirei locuintei tale si a apei menajere.

Aceasta inlocuieste cu succes sobele clasice, este durabila, sigura si eficienta. Functioneaza pe principul gazeificarii si datorita acestei tehnologii, combustibilul arde complet, producand foarte putina cenusa. Mai mult de atat, ofera un plus de siguranta fata de centralele pe gaz. Din momentul in care aceasta este amplasata, riscul de explozii sau de incidente este redus.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca ai nevoie de lemne uscate si de cea mai buna calitate, cu o umiditate sub 15%, asa ca trebuie sa le achizitionezi cu un an sau doi inainte de momentul folosirii. Este indicat sa stii ca ai si alte alternative la lemn, cum ar fi peleti sau carbuni, in cazul in care centrala permite acest lucru. O centrala termica pe lemne este una dintre formele ieftine de incalzire, producand in acelasi timp o cantitate mare de caldura. O asemenea centrala nu poate functiona fara curent electric, asa ca ar fi bine sa asiguri un sistem de siguranta suplimentar. Mai mult, in cazul in care te confrunti cu o intrerupere prelungita a curentului electric, nu vei mai putea folosi apa calda si nici nu se va mai incalzi locuinta.

Centrala pe lemne nu poate fi oprita imediat, la fel cum se intampla in cazul centralei pe gaze, deoarece este necesar sa se consume comustibilul deja existent in interiorul ei. E nevoie de o supraveghere constanta pana la oprirea sa.

O centrala termica pe lemne poate fi utilizata in spatii cu o suprafata mare, care poate sa ajunga pana la 480 de metri patrati.

De asemenea, este foarte eficienta si are un randament de 90-100% deoarece o incarcatura de lemn ajunge pana la aproximativ 30 de ore.

Fumul este curat, lemnul ars integral iar efectele asupra mediului sunt unele limitte. Este ideala pentru o casa multifamiliala sau unifamiliala, deoarece costurile de exploatare sunt reduse.

Mai mult de atat, are o durata de viata lunga si poate sa ajunga pana la 25 de ani, fara vreo problema.

Intretinerea este facila, cu indepartarea cenusii de doua ori pe luna, aproximativ iar instalatiie sunt foarte sigure. Aceste centrale pe lemne sunt foarte bune nu doar pentru incalzirea locuintei, ci si pentru apa calda menajera. Pentru a te putea bucura de o temperatura placuta in casa ta, bazeaza-te pe o centrala termica pe lemne de inalta calitate si totul va fi in regula. Cu un simplu click in mediul online vei afla o multime de detalii despre aceste centrale, asa ca nu mai sta pe ganduri. Raportul calitate-pret este unul echilibrat, astfel incat vei putea economisi in acelasi timp si nu vei cheltui o multime de bani. In timp vei intelege faptul ca este o investitie extrem de buna pentru casa ta, fara dar si poate. Calitatea este cea mai importanta, nu uita acest lucru!

LEAVE A COMMENT